IMG-20220504-WA0008.jpg
 

Hyvää 1-vuotis synttärii Itu-kaima lampaani - hän asustaa @villatarinat Pukkilan tila, Kuortane
Multa on suht monesti kysytty, onko mulla lampaita? Ei, ei ole.
Tuossa kerran laskeskelin lampaita... suunnilleen 25 pitäisi vähintään olla, että saisin vuoden villat, tossa mittarina oli myydyt, eli varastoon jos pitäs jäädä niin enempi.
Ja jos olisi kuin ehtisin hoitaa heidät, ja silloin ne olisi "tuotantoeläimiä", eikä he olisi enää lemmikkieläimiä.
Onneksi omien lampaiden omistus, ei ole edellytys kunnollisiin saunahattuihin, ja jatkuvaan parempaan pyrkimiseen. Etenkin tänä vuonna uteliaisuuteni, luovuuteni ja tiedonhaluni siitä mitä ostamani huovutusvillat "sisältävät" käsittelyjen myötä, näiden seikkojen myötä olen oppinut villan käsittelystä hankkimistani raaka-villasta huovutusvillaksi tai langaksi.
Jos vaikka ajatusleikkinä kahdesti vuodessa nuo 25 keritään niin villojen käsittelyyn itsellä menisi tuhottomasti aikaa. Kehräämöön vieminen tietenkin, mutta en halua että, villat käyvät Briteissä pesussa (villa on ekologista, mutta onko se enää luontoystävällistä kun villat rahditetaan Britteihin ja takas? Ei ainakaan mun mielestä), jonka pesu tavasta ei ole tietoa. Happopesusta olen lukenut ja kuullut, että ulkomailla tehdään, mutta miten Briteissä? Pitäisi löytää kehräämö joka ottaa ulkopuolisilta villaa ja karstaa - kertoen avoimesti, miten projekti etenee, ja saa sovitun aikataulun mukaan ihanasti villalta tuoksuvat villat. No tuo pelkkä ajatusleikki jo alkoi ahdistamaan.