by%20itu%20Kalliosaaren%20rantakoivut%20

Monesti näkee esim. saunatyynyissä hehkutettavan kuinka ekologinen se on, kun siinä ”kierrätysvanua” eli muovipulloja – miten mahtaa maatua hän? no ei niin mitenkään.

Uskotko sinä näihin myyntilauseisiin vai ajatteletko itse?

by%20itu%20saunatyyny%2020210522_134455%

Markkinat kyllä keksii, jos jonkin moista brändäyksen ym. siivellä kuten se ja tämä julkkis suunnitteli ja vielä lisäksi ”hänellä oli tarkat vaatimukset”. No kuinka ne toteutuvat esim. saunan ”vaatimusten” kanssa? no ei mitenkään.

Lisäksi puuvilla tai sekoitettu pellavan kanssa. Pienelläkin kurkistuksella esim. ko. kuitujen valmistukseen voi todeta, että puuvillan kasvattamien vaati lannoitteita – ekologista ja ympäristöystävällistä? Pellava kasvaa ilman, jopa meillä Suomessa jos... Molempien valmistus kuiduksi onkin oma operaatio – ei liene kovin ympäristölle ystävällinen sekään nykymenetelmin.

saunatyyny%20178-P728%20lampaanvilla.jpg

Kaiken tämän saunatyynyssä voi korvata ihan kotimaisella lampaanvillalla. Lampaiden hyvinvoinnin sivutuote eli keritty villa – kotimaista ja tavallaan sitten sitä voi kierrättää moneen ihanaan villatuotteeseen, kuten vaikka saunatyynyksi. Lisäksi villa on paloturvallisempi materiaali kuin puuvilla tai pellava, jotka palavat pahvin tavoin. Villan syttymispiste on noin kaksi kertaa korkeampi kuin puulla. Lisäksi kun on aika, niin villa maatuu ja sitä odotellessa nuhruisen tuotteen voi leikellä, vaikka pensaiden alle kuorikkeen korvikkeeksi. Eli nyt kun sen julkkissaunatyynyn tai paremminkin sisustustyynyn loppusijoitat, niin….

Kaikki kuvissa olevat saunatyynyt ovat 100 % kotimaista lampaan villaa – ensimmäinen, jossa myös saunahattu ja istuinalunen on vieläpä kierrätystä aiemmista huovutus töiden siistimissuikaleista.

Täyte on 100 % kotimaista lampaanvillaa – villaa, joka ei suoraan huovuttamiseen tai langaksi ole kelvannut mutta täytteenä mainio tuote – sisätyyny – käsin huovutettu – suljettu käsin 100 % kotimaisella lampaanvillalangalla. Päälliset käsin huovutettu tai ensimmäisessä kuvassa sitten käsin kudottu ja loimetkin 100 % kotimaista lampaanvillalankaa.