saunahattu%20saunahattukauppa%2020220304

 

Näin tänään ilmoituksen, jossa kerrottiin Saunahattukilpailusta jossa mm. materiaali on vapaa. Sai olla mm. Luuta, Puuta tai rautalankaa.

Olin yhteydessä kommentein ja soittopyynnöin ko. tahoon. Siellähän a) oltiin mielin kielin saunahattujani kohtaan ja b) hyökkäys tyyliin ”omistatko patentin” …

Tässä kommenttini ” www.saunahattu.info kertoo millainen on paras saunahattu. Saunahatun tärkein ominaisuus on materiaali - ei mikä tahansa materiaali kelpaa saunahatuksi. Saunahattu ei ole "pellehattu" vaikka hauska ja hulvaton voi ollakin.”

Tuo tulkittiin järjestävän tahon puolella a) myynti-ilmoitukseksi b) kielloksi järjestää tapahtuma c) jotain asiatonta. Tämäkään ei siis ollut tietokilpailukysymys vaan tulkinnat. Mikään näistä siis kommenttini tarkoitus ei ollut vaan nimenomaan oikean saunahatun elementit.

Soittaja kyllä tunnusti että ”Meni ihon alle”.  Mistä tämä kertoo? Minulle siitä, että sisimmässään tajusivat, että nyt ollaan väärällä asialla. Mutta ei ”tämähän on vain leikkimielinen kisa”…. Kerroin mitkä mielikuva vaikutukset tallaisella on, etenkin nyt jo villissä saunahattu ja saunahattu tantereella. Tuo tapahtumaa vain vahvistaa vääriä olettamuksia kunnolliseen saunahattuun nähden.

Myös se että ”pitää kestää ainakin kerran saunomista” ja paras mutta ainoa sellainen ”käyttäjälleen turvallinen” – toki se ei vielä tee päähineestä saunahattua. No kilpailu lisäksi siis kannustaa kertakäyttökulttuuriin. Jos oikeasti luovuutta haetaan, niin kyllä oikea nimi on Pellehattukilpailu – eikä saunahattuja halventava ja väärää kuvaa antava nimi.

Eli ymmärrettävää olisi, jos järjestäjänä ollut esim. paikallinen kyläyhdistys, mutta kun ei – oli Opisto.

Opisto, mikä mielikuva itsellä se oli ennen tätä asiaan perehtynyttä tiedonjakoa. He eivät kuulemma opeta kädentaitoja. Vaikka eivät, niin tuo ei käsite romuttui mielikuvani.  


Saunahatuista Noita-akkoihin

Keskustelu sai mielenkiintoisen käänteen, kun luurin toisesta päätä hieman kiihtyneenä kuului, että kohta varmaan joku puuttuu siihen, että siellä on myös Noita-akka, pääsiäisen aikoihin, kun ko. tapahtuma on.

Siis tä? Joidenkin on sitten vaikea myöntää virheitään. Yritti vielä, että eikös tämä ole win-win tilanne, kun ei poista kommenttiani, ja ihmiset voivat lukea oikeista aidoista saunahatuista. Ei tämä ei ollut win-win tilanne – tämä on saunahatuille surunpäivä.