saunatyyny%20saunahattukauppa%2020210206

by itu – Salla-saunatyyny (esittelyn voit katsoa täältä):
Täyte: 100 % kotimainen lampaanvilla
Sisätyyny: 100 % kotimainen lampaanvilla – käsin huovutettu
Tyynynpäällinen: 100 % kotimainen lampaanvilla – käsin huovutettu

saunatyyny%20saunahattukauppa%2020210206

by itu – Sanni-saunatyyny:
Täyte: 100 % kotimainen lampaanvilla
Sisätyyny: 100 % kotimainen lampaanvilla – käsin huovutettu
Tyynynpäällinen: 100 % kotimainen lampaanvilla – käsin neulottu konttineule, Saana-savinapit by itu-tuotantoa (kylmäsavi made in Spain), akryylimaaleilla maalannut (alkuperämaa olisi Tanska)
 

saunatyyny%20saunahattukauppa%2020210206

Käsin huovuttamani saunatyynyn päällisen voit tietty erikseen vielä lisäksi hankkia silloin nimi on Salli-saunatyynynpäällinen ja sitten käsin konttineuleena neulomani on Saini-saunatyynynpäällinen.

Salla-saunatyyny on siis aivan loistava saunakaveri, kotimaista käsityötä, kotimaisesta raaka-aineesta siis vielä saunaan sopivista materiaaleista ilman varsinaista materiaalin kasvatusta vaan ”sivutuote” jota voi tällei ihanasti hyödyntää.

 

Lampaan villan ominaisuudet sopivat hyvin myös saunatyynyksi sillä:

 

1) Ei tarvitse pestä, sillä se on: antibakteerinen, likaa ja kosteutta (tiettyyn pisteeseen asti) hylkivä ja hajua kestäviä. Antibakteeriset ominaisuudet vähentävät vaatteiden hajua ja vaativat vähemmän pesua. Lampaan villan lanoliini tekee materiaalista kosteutta hylkivän.

 

2) 100 % uusiutuva luonnonvara, joka maatuu luonnollisesti.

 

3) Ei helposti syttyvä - ns. paloturvallinen, villan syttymispiste on n. kaksi kertaa korkeampi kuin puulla. Pellava taasen se syttyy lähestulkoon, samoin kuin paperi.

 

Saunatyynyjä on tarjolla, jos jonkin moista, mutta suurin osa niistä on tekstiilisiä saunasisustustyynyjä. Eli karkeasti yhtä hyvin voit ottaa sängystäsi tai sohvaltasi tyynyn matkaan kun lähdet saunaan lötköttämään.

Et ehkä ole tullut tuota ajatelleeksi, mutta näin on paitsi jos sulla ei sit ole sängyssä 100 % täytteestä päälliseen asti pellavaa tai lampaan villaista tyynyä - harvalla on. on päällinen ja vanu. Sitä nämä saunatyyny tyrkyt karkeimmillaan on.

 

Pellava ja lampaanvilla ovat luonnostaan antibakteerisia, eli on aivan eri asia kuin puuvillainen tai pellavasekotteinen päällinen, joka on täytetty esim. styrox palloilla, jotka saaneet kemikaalisen antibakteerisen käsittelyn. Tai sitten ”kierrätysvanulla” ja ollaan sit olevinaan niin ekologisia (kyllä kun sitä käytetään no, vaikka niihin sohvatyynyihin). Kierrätysvanu on yleensä tehty kierrätysmuovista tai muovipulloista, ja ei sit muovina mitenkään ihanteellinen saunamateriaali. Ei kovin ekolokista, silti näitä tyynyjä myydään vastuullisuudella ja ekologisuudella. Omasta mielestä vastuullista on myydä tuote, joka sopii saunaan. Eli sauna on paikka jossa ns. tittelit karsitaan - vanha sanonta, mutta sopii myös materiaaleihin. Se on sauna, joka punnitsee oikeasti mikä sopii, ei korulauseet ja markkinapuheet.

Sauna on suomalaisella luonnollinen ja puhdas asia, miksi sinne kammeta mukaan jotain muuta kuin luonnollista ja antibakteerista?

- by itu -