saunahattu%2010-10-M610-M110s-XS.jpg

Olen tässä jo jonkinkin aikaa käyttänyt #aitosaunahattu ja #realsaunahat siis ylipäätään sanaa aito saunahattujeni yhtedessä. Aito on lähtökohtasin siitä että se on saunaan ja saunahatuksi sopivasta materiaalista valmistettu.

Lisäksi omat ovat vielä kotimaisesta lampaanvillasta ja käsin huovutettuja. Eli kannattaa lukea tarkkaan missä kohti tuo Aito sana esiintyy, sillä sitä käytetään mm. keinohuoasen saunahatun yhteydessä, joka todellakaan en lähtisi suosittelemaan saunahatuksi. Hengittämätön materiaali saattaa olla haitaksi kättäjälleen. Mutta siis sana "Aito" on esiintynyt myös tuon saunahatun yhteydessä - ei sentään väitetteenä "Aito saunahattu" vaan "Aito kotimainen käsityö.. " mutta mielikuva asiasta joka jää mieleen kun lause alkaa "Aito" sanalla ja tuotteena on ns. saunahattu. Sinänsä lauseeessa ei virhettä, mutta se mielikuva. - siis tarkkana saa olla.

Toinen "Aito" törmäys, sinänsä saunahatussa joka täyttää saunahatun materiaali vaatimuksen, mutta hämmennys itselle tuli kun se meni suunnilleen näin:  "Aito suomalainen 100 % villasta valmistettu saunahattu...." eli ei kutienkaan kotimaista lampaan villaa tai onko lapmpaan villaa vai mitä villaa? On se selviää myöhemmästä tekstistä (näin tulkitsen) vaan se että Suomessa koneellisesti valmistettu, ja tuottella on Avainlippu. Tässä taasen tulee mielikuva aidosta kotimaiseta lampaanvillasta valmistettu saunahattu.

Mielikuvat on mainontaa, mutta mielikuvat mielestäni eivät saa johtaa harhaan tai jättää tulkinnan varaa totuuden ja mielikuvan välille.

Siis tarkana saapi olla - by itu Satu-saunahatut ovat aitoja ne ovat aidosti kotimaisesta lampaanvillasta ja aidosti käsin huovutettuja - on niillä Avainlippumerkki - itse merkkihän ei edellytä että materiaali olisi kotimaista vaan "kotimaista työtä.