IMG_20160618_204542.jpg
 
Tää kesä mulla ja Alballa menee tuolla Sysmän Pinxinmäellä kesäkaupassa, ja eilen sinne saapui Sysmäläisen lihakarjatilan Risteli Charolais naudanjauheliha erä. Pakkohan siitä paketti mukaan oli ostaa. Niin se on viel tuoreena ei pakasteena, tosin vähän on sellainen olo että taitaa tää tyttö kaivaa pakkaseen sellasen kolon viel yhdelle paketille.
 
Siis onhan mun töitteni lisäksi sitten tuol myös mm. Sysmän Luomuherkut tekemää Sipulikeittopusseja.
 
 
IMG_20160618_155515.jpg
 


Minäpä toimin "papina" ja yhdistin nämä kaksi kera "bestmanin" virkaa toimittaneen luomukananmunan ja "kaason" virkaa toimittaneen kermaviilin. "Häävieraina" korppujauhot on "by itu" eli leivän murusista ja leipäpussien pohjista kerätyt "korppujauhot". Kuokimaan tietenkin "kuokitut" perunta..tosin nyt täytyy sanoa, että ehkä nuo on kyl koneellisesti nostettu kun lähikaupasta hain sekä päivän salaattiannos chilimausteella terästetyllä Vavesaaren tilan salattikastikeella, jota myös kesäkaupasta löytyy, höystettynä.

 
Tuosta noin 600 g lihamäärästä sain ruokalusikoilla pyöriteltyjä lihapullukoita 20 kappaletta, eli viel neljä päivää saanen herkutella tuolla setillä, jonka annos hinnaksi n. 3,00 e ite tehtynä... mitäs se pizza oikein maksokaan... yli 6,00 e eli mietippä sitä :)