tubberi.jpg

Mä en ole tubberikutsuja pitänyt sitten -90-luvun, jolloin systeri "pakotti" edustajana niitä pitämään.

Joihinkin kutsuihin osallisutnut mutta sujuvasti sivuttanut nämä emännän tehtävät. No mutta kuinka ollakaan kun vähän ennen Alban tuloa Tupperi-esittelijä sattui soittamaan ja kysymään... ensin olin et ei, eipä rikota perinnettä, mutta sitten päädyin kuitenkin koska olin aateluut pitää pentukutsut Alban saavuttua.

No nehän oli sitten eilen tiistaina. 

Maanantaina oli tarkoitus, että pesasen lattain, mutta sitten ajattelin että jätän sen tiistai aamupäivälle. Kun Alban kanssa tulee ulkoiluta suht usein, niin ei niitä tassuja joka pesun kautta.

No Albahan on jo ollut usemman päivän sisäsiisti. Tosin tiistaista tuli se säänön vahvistama poikkeus. Aamuyön tunteina siin puolikuuden aikaan käväistiin pihalla. Yleensä tää käynti sisältää vain lörön. No Alba oli hieman haluton tulemaan sisälle ja minä sen verran uninen että koiranlukutaitoni oli jäänyt tyynylle. No Alba tuli sit vähän vasten hakoisesti sisälle. Mutta normaalista poiketen jäi lattialle. No aattelin että osaahan tuo tulla perässä sänkyyn, mutta siinä vaiheessa kun herra seikkaili sängyn alla, päätin selvittää mistä kyse.

Siis makkari on evakossa olkarissa tän sivutoimisen käsityöharrastuksen ajamana. Eli makkari toimittaa työ- ja varstotlaa. Sänky on nyt sievoisesti kiinni suht massiivisessa divaanikulmasohvassani ja toisella puolella vastassa huoneen seinä. Ja sängyn alla on pyörillä oleva säilytys laatikko .. juu langoillepa hyvinkin. No siis siirsin sivuun tuon laatikon ja fikkarin valaistuksenavulla... jaahas siellä se bööp nökötti. Sen verran kaukana että pädystä ei kädet riittäneet, ja hirmusti ryöminen ei kiinnostanut. Siis ensin sohva niin kiinni toiseen seinään kuin suinkin - onneksi hievoien säätö, niin syntyneestä välistä (n. 10 cm) sain bööpin näppärästi siivottua. Onneksi ei ollut sängyn keskikohdalla, tai lähempänä seinää. Ilman valaistusta nakkasin sen sitten pöntöön ja nukkuminen jatkukoon. Albakin suostui nyt kaveriksi. 

Kasin aikaan sitten heräiltiin uudelleen ja ulkona pyörähdys. Alba teki lörön ja sit tultiin sisälle syömään aamupalaa. Itse kun suuntasin kylppäriin niin... BÖÖP silel lattialla... siis se sängyn alla ollut olikin se maanantainen epäilys, ja kun sitä siivosin pois niin Alba oli toista vääntämässä kylppäriin...  

Aamupaan jälkeinen ulkoilu vielä ja sitten siivoomaan. Alba ei viel ollut nähnyt tätä imuria ja teki tuttavuutta. Ei pelännyt sen murinaa mutta ei kumma kyllä roikkunut letkussakaan taikka haukkunut. 

20160405_092548.jpg

Attelin että ripeästi hoidan imuroinnin ja sitten pääsee lattian pesuun... mutta emännän varmaan tarvitsisi ajaa imuri-ajokortti, sillä varrella huitaisin...

20160405_093313.jpg

joo... ei ollut Alban syy... mut molemmat mentiin toviksi jäähylle. Keräsin sitten sirpaleet pois ja jatkoin imurointia. Sen verran taisi Alba säikähtää että loppu ajan seurasi touhua turvalliseksi katsomastaan paikasta.

20160405_094437.jpg

Lattian pesu suijui sitten mukavasti. Alba yllätti eikä halunut roikkua mopissa. Lattian kuivumista oottelimme tovin pihalla ja sitten viimeistely ja auton siirtoon. Valmista ja näytti olevan parituntia vielä aikaa... vaan eipä ollutkaan vanhempani saapuivat ja siinä se sitten aika vierähti että seuraavaksi esittelijä Tupperi-esitelijäkin saapui laittamaan kipposia valmiiksi.

20160405_132824.jpg

Vieraista viimeisenä saapunut toi mukanaan Hartolan Pullapajasta tilaamani voileipäkakun  ja voi ihanuus siihen oli taiteliltu tassunjäljet ♥

20160405_140739.jpg

Mutta palataampa toviksi esittelyyn...

20160405_132957.jpg

Alba oli sitä mieltä että Tubberware kassi on mainio peti josta oli hyvä seurata kun Tupperi-esittelijä esitteli tubbereita, mutta

20160405_133308.jpg 

kun hän näytti käytännössä kuin tubberilla valmistetaan maukaat vohvelit. Alba oli tarkkana seuraamassa tilannetta.

20160405_134437.jpg

Voimille otti ja Alba hakeuti toisaalle nukkumaan. 

20160405_143333.jpg

Kun kekkerit alkoi loppua Tupperi-esittelijä pakkasi kamppeita niin Alba sai hieman herkutella.. kermavaahtoa tuossa kipossa oli tehty.

Vieraat poistuivat ja vielä vanhempien kassa kävimme katsomassa la Kar de Mummassa mitä by itu töitäni siellä on. Samalla he ostivat leipomotuotteita vähän kotiin viemisiä sinne kehäkolmosen tuntumaan. Alba matkasi ja ootti sen aikaa autossa.

Kotiin tultuamme taasen oli Alba haluton tulemaan sisälle, no tultiin ja höh... LÖRÖ eteisen lattialle... hö sanoin minä, siis oma vika. Alba lopetti ja kipitti takaovelle. Mentiin sieltä uos ja Alba kävi löröllä, hieno poika ♥

Nyt oli sellaiset parituntia ihan omaa aikaa, kunnes lähdimme tepustelemaan noin kilometrin päähän paikkaan jossa pidettiin paritanssikurssia. Siellä tovin odoteltiin ja käytiin nimenhuudossa. Oli tarkoitus palata heti takas. No ei ihan heti. Emäntä "joutui" ekoille valsseille ja Alba kytkettynä hämillään odotteli. Vielä ei riitä Alban kärsivällisyys koko kurssia odotella. Lähdimme kotiin ja kyllä noin puoli seiskasta ysiin veti sen verran sikitä, ettei huomannut kun emäntä vaihto huonetta. 

Siis viel pitää olla tarkkana noitten löröjen ja bööppien kanssa, ettei noita poikkeusta vahvistavia satu, mut hienosti kuitenkin 10 viikkoselta länderipojalta ♥

Alba myös kiittää saamistaa ihanista pentulahjoista ♥