20160318_161547.jpg

Saanen rakkaudella esitellä uuden perheenjäseni Alban.

Pumban poismenon jälkeen olin sitä mieltä että ei uutta, mutta Ansku sai tartutettua pentukuumeen ja yks'kaks huomasin että olin varannut länderi pennun työnimeltään "Hansu Hanhi". 

Alban virallinen nimi on Beduar´s Art gratia artis. Eli A-pentujen nimet koostuvat latinalaisista sanonnoista jotka alkavat A-kirjaimella. Eli Alba "taidetta taiteen vuoksi" , mutta ei pentua pennun vuoksi. Sieltä se kutusmanimikin löytyi - Alba on latinaa ja tarkoittaa valkoista. Joo on valkoinen-ruskea väritykseltään, mutta yleisvaikutelma ja eihän se nyt niin tarkkaa ole.

Se on siis sattumaa että Pumban ja Alban nimet muistuttavat toisiaan, tosin se ei ole ainoa "sattuma"

Oli tammikuun 13. kun Pumban vein viimeiselle matkalle,
13 pväivää myöhemmin syntyivät Beduar´s A-pennut
Alba tasan 13 vuorokautta myöhemmin - kun Pumba lähti kello 13:45 ja Alba syntyi 13:45,
Alba painoi 13 vrk ikäisenä 605 g, kun Pumban viimeisin paino oli 6,05 kg

Mitään näistä en tiennyt ennen valintaa.

Jännitti mennä katsomaan - Alba oli viimeisin pentu joka tuli mua tervehtimään, tosin sitten kyläilyn lopussa kyhnäsi.

Alkoi pitkä odotus, tosin kämppä piti laittaa "pentukuntoon" ja tänään sitten noutamaan Albaa kotiin.

Forssaan saavuttuani puolinukkuvat pennut tervehdin ja sitten hoidettiin paperihommat aivan ihanien leivosten kera - kiitos Satu leipurille ♥ jos oikein ymmärsin niin "Simon" (Matti Myöhäsen) emännälle Kotkaan ja teenä tietenkin..... 
20160318_110302.jpg

Viimoisia piehtarointeja pentuhuoneessa - Alba tätsin tietämättömänä mitä tuleman piti...

20160318_123116.jpg

Emä Cinco valmiina vielä tarjoamaan "maitobaarin" antimia

20160318_121828.jpg

Ja niin koitti kotiin lähdön aika

20160318_080622.jpg

Boxi apukuskin paikalla turvavöihin kiinnitettynä odotti matkaajaa. Mukaa olin ottanut Anskun tuoman lelun jonka hän toi lähes 9 vuotta sitten käydessä katsomas Pumbaa ja Timonia pentuina .. se on toi epämääräinen möykky tuol pedillä.. kysenen lelu matkasi myös Pumban viimeisellä matkalla, tosin vahingossa ...

Silloin kun kävin katsomassa viisi viikkosia pentuja jätin huovan jossa tulevan kodin tuoksuja - siihen oli myös marinoitunut kasvattajakodin tuoksuja. Sen laitoin Alban kera boxsiin ja Anskulta saadun puoliksi pureskellun puruluun. Alba ei hämmentynyt tilanteesta vaan ryhtyi leikkimään ja kun nousin autoon niin oli täydessä "kaivan piiloon tän lelun"-touhussa.  

Niin sanotun taajama-tien Alba touhusi purulelun ja lelun kanssa. Kun saavuttiin Tammelan tielle niin sitten se alko. Iski ikävä. Eikä se ihan sitten loppunutkaan. Nyt tiedän miltä kuulostaa "Pentu-ooppera" alá länderi. Alba veti niin tenorit, altot, sopraanot ja myös basso-osuudet ja jos on viel joitain osa-aluita niin nekin. Pieni tauko oli kun pysähdyttiin Kärkölän opastetaulun kohdalla ulkoilee. Mutta onhan oopperassakin näytöksissä tauko. Tämä esitys oli kestoltaan kokolailla puolitoista tuntinen tulkinta siitä kuinka pienen länderin sydän särkyy kun joutuu jättämään kahdeksan (tänään seitsemän) ja etenkin "siiamilais veljensä "Ekan" sekä emon ja muut aikuiset länderit ja kaikki .. siis kaikki... 

20160318_144053.jpg

Uni iski lopulta kun saavuimme Lahteen, liikenne valoissa odotellessa pysty nappasemaan kuvan.
Ajattelin että loppu matka menekin sitten Alban nukkuessa... Väärin... puoli tuntia ja taisi herätä siihen kun aurinko osui nukkuviin silmiin, oltiin Nelostiellä. 

Tovin ihmetteli että "ei se painajainen loppunutkaan", mutta rauhassa tutki missäs se lelu on ja ja... koska Alba oli hljaa annoin hänelle valmistamiani kana-nameja... niiden kanssa vartin verran matkasimme vaiti.... tai siis ilman oopperaa. Eli namit kelpasi ,eikä pahoin voinut niin ei ollut kyse muusta kuin ikävästä, ei siitä että autoilu olisi pelottanut. 

Heinolan kieppeillä sitten pika-kooste aikaisemmasta esityksestä, tosin silleen että välillä oltiin hiljaa ja sit taas.. O-sole-miiiiiiOOOOOOO!!!

Kotipihalle kun kurvattiin niin siinä yksi naapureista oli lähdössä viikonlounviettoon ja pysäytin ja pika esittelin uuden tulokkaan. Sitten parkkiin ja kamat sisälle ja sitten Alba. Hienosti teki pisut ulos. Toinen tuttu naapuri tuli sitten juttelee ja ulkoilu jäi vähän vaiheeseen ja hyytävän kelin vuoksi siirryttiin sisälle... ja kakat ruokapöydän alla.. no liian pian tultiin sisälle..

Sitten tutustuttiin toisiimme, leikittiin, Alba oppi missä on vesikippo ja siitä voi juoda.. kolmesti...ja leikittin ja vähän syötiin ja sit Alba latas akkuja... lataus on nyt valmis... eli heippa ja seuraavaan kertaan

itu & Alba