05092013%20%2863%29-normal.jpg


1. Teetkö nämä itse?
Kyllä, kaikki on itseni tekemiäni ja by itu -mallit/tuotteet ovat itseni suunnittelemiani, jotkut asiakkaan toiveista tai näkemäni asioiden fuusioitumia. Eli yhteenkään tuotteeseen ei ole valmista ohjetta toisaalta lainattu/ostettu. Kaavat, neuleiden silmämäärät ja huovutusmenetelmät ovat kokemuksen kautta muotoutuneet.

2. Teetkö tilauksesta?
Kyllä ja en. by itu -tuotteita teen myös tilauksesta (esim. yrityslogot pipoihin), mutta en sitten toisten suunnittelemia malleja esim. Novitan lehdn sukkamallia.

3. Kauanko tämän tekemiseen menee aikaa?
Kyllä jokaiseen oma aikansa menee. Ja jos tilaat Itu-sukat varastoväreistä, ilman että on tilausjonoa niin voin luvata ne ylihuomiseksi ja Marko-ponchon noin kuukauden päästä. Huovutustuotteissa on aina huomioitava kuivumisaika ja viimeistely. Ja kun itse tuote on valmis, niin sen esille pano myyntiin tai matkaaminen ja osallistuminen torille ja markkinoille ottaa myös aikansa.

4. Miten tämä on tehty?
Tuotteesta riippuen vastaan: Neuleet ovat kaikki käsinneulottu. Huovutuksista kaikki hatut ovat käsinhuovutettuja, osa huiveista, mutta isommat ovat käsin aseteltuja mutta koneessa huopuneet. Viimeistely myös käsin. Osa tuotteistani myös ompelukoneen tai saumurin kautta kulkevat.

5. Saako tinkiä?
Ainahan sitä voi yrittää, ja joidenkin mielestä toreille ja merkkinolle se kuuluukin. Toki asiasta voidaan keskustella ja katsotaan mihin päädytään, mutta voisin myös kysyä, olisiko valmis itse tekemään työssäsi puolipäivää, puhumattakaan 2-3 viikon ajasta -10 % pienemmällä tuntipalkalla tai pienemmällä eläkkeellä? 

6. Mistä näitä voi muulloin ostaa?
Verkkokaupastani eli Luovimon nettipuodista, silloin kun en ole jossain toisaalla myymässä. Koska suurin osa on uniikkeja, ne eivät voi olla siten kahdessa paikassa yhtä aikaan tarjolla.

Tämä teksti myös omana sivunaan.