10082014%20%2825%29-normal.jpg

Pumba suorittaa esitutkinnan, tai sitten ihmettelee mitä toi siili tos oikein meuhkaa...

Huonosta "Siilinsillasta" siis katsastukseen. On nimittäin se aika vuodesta kun "Neiti Pesoselle vuositarkastusta". Alku kuusta huollossa käynnit, joo normihuolto ja katsastusta varten. Oli vähän löysyyttä jossain nivelessä joka piti vaihtaa.

Eilen oli tuo jälkimmäinen huolto, ja sieltä päästyäni eikun katsastusaikaa. No höh, paikka Heinolassa jossa viime vuodet olin käynyt oli sulkenut ovensa joten uuden paikan etsintään. Joutsata löytyi ja jopa tälle päivälle sai netistä varattua ajan. 

Matkatessa tuon rielun parikymmentä kilometriä katsastukseen, tuli vanhaa tanssituttua pääkaupunkiseudulta ikävä. Hän kun ammatiltaan katsastaja, niin isojen kuin pientenkin autojen. Hänen luonaan myös Neiti Pesonenkin on käynyt, ja hänen tarastukseensa tiesi luottaa. Olisihan se tutulta ja luotettavalta ammattilaiselta mukavampi kuulla jos olis jotain rempattavaa... Niin eihän tuo Neiti Pesonen enää ihan nuori typy ole ja uudesta katsastus paikasta ei mitään käsitystä. Niin varasin "sian säkissä".

Vaikka katsastushuollossa olikin käyty, niin silti mieleen tuli, että mitäs jos viel jotain isompaa - ruoste tai jotain remppaa. No ei auttanut kuin ajaa katsastuksen pihaan ja jäädä odottamaan. 

Neiti Pesonen pääsikin tarkastukseen jo hieman ennen omaa aikaansa, ja pihalla odotellessa pipoa neuloen jäin kuuntelemaan ääniä katsastus tilasta. Pauketta ja pauketta.... hmm.... kaasuttelua.... ja kolinaa.... 

Sitten katsastaja ajoi auton viereeni, nousi autosta ylös ja totesi "kaikki kunnossa".

Siispä noin vuoden päivät Neiti Pesonen saapi toimia muulin virassa ja kyydittää by itu - käsitöitäni paikasta toiseen.