09072014%20%285%29-normal.jpg

Yksi by itu – tuotevalikoiman tuotteista on kotimaisesta lampaanvillasta käsin huovutettu Satu-saunahattu Linnan kummitus (mm. saunaan, avantoon, paljuun), joista väriltään valkoinen on ”Karin Sofia”. Karin Sofian kerrotaan kummittelevan Hartolan Linna-Hotellissa. Satu-saunahattu Linnan kummitus luonnostauti 10.8.2013 ja tasan yhdeksän (9) kk myöhemmin valkoinen väriltään sai lisänimen Karin Sofia. Materiaalin vahvuus voi vaihdella tuotteessa koska käsityötä, vaikka jostain kohtaa saattaa kuultaa valo läpi, se ei heikennä tuotteen toimivuutta. Koko n.  60 cm

Pesu kädenlämpöisellä kevyesti mäntysuopaliuoksella, huuhtelu, kierrä kuivaksi ja muotoile märkänä pään mukaan ja laita kuivumaan. Huopa on ns. itsepuhdistuvaa joten tuuletuskin saattaa riittää.

Karin Sofian tarina: 

Ruotsista 1870 saapuneelle uudelle perheelle syntyi vammainen Karin Sofia. Häntä hoidettiin Baden-Badenissa Saksassa, mikä kuvasti isäntien ja heidän torppariensa välistä eroa.  Karin Sofia sairastui 15-vuotiaana kurkkumätään, joka siihen aikaan usein johti tukehtumiseen, kuten tässäkin tapauksessa. Hänen nuorempi sisarensa 99-vuotiaaksi elänyt Greta on kertonut ja valokuvistakin on nähtävissä, että Karin Sofia oli rakastettu lapsi. Kyläläisten näkemys oli toinen ja sen on Lauri Pohjanpää (opiston johtajana 1915-17) pukenut runomuotoon ”Vanha kartano”, josta seuraavassa neljä säettä:  

Sen huoneissa huokaa ja nyyhkyttää, 
sen puistoissa vaikeroi. 
Vai syksyn tuuliko
ulkona 
läpi lehmuksien soi. 

Joku hiipii hiljaa portaissa… 

Joku lukko narahtaa
Vai ruostunut tuuliviirikö vain
se iltaan parahtaa.  

Sa kuulitko.
Raskain askelin 

taas portaissa liikutaan… 
Taas rampa Kaarina kolkaten käy kainalosauvoillaan. 

Joka yö hän kulkee yksinään 
Hän ei haudassa rauhaa saa. 
Oli kätensä maailman lempeimmät. 
Hän tahtois sovittaa. 


Lähde: http://www.ihop.fi/fi/Yleist%C3%A4/Historiaa.html