13072014%20%2813%29-normal.jpg

Eli Heino helteessä Heinolassa.

by itu vietti helteisen toripäivän Heinolan peräkonttikirppis torimyynnissä. Aiemmin asiaa puhelimitse tiedustelleena oli torivalvoja kertonut että paikkojen jako alkaa klo 11 ja koska on kyseessä "peräkontti-kirppis" niin ei telttoja. itse olin totuttuun tapaani ajoissa joskus parikyt vailla torilla. Toriparkissa näytti olevan yksi "torikuormainen" auto ja kun seikkailin torille, löysin torin info-pisteen, jonka edustalla oli yksi torille tulija odottelemassa.

Viittä vaille torivalvojat saapuivat ja sitä ennen innokkaimmat myyjät olivat jo parkeeranneet autonsa myyntipaikoilleen. Torivalvoja lähti pitämään järjestystä, tosin ei häätänyt heitä pois vaan alkoi jakaa paikkoja. Hetken ihmeteltyäni kävelin autolleni ja liityin toripaikan odotteluun, tosin odotella ei tarvinnut. Kaikki ns. varjopaikat oli jo jaettu, näille jälkeemme tulleille. Mutta jos ei huomioida poltavaa kuumuutta mielestäni sain parhaimman paikan, juuri sisääntulon tuntumasta.

Teltaakin joku näytti pystyttävän, kun kasailin pöytiäni. Pienoiset tuulen puuskat kutsuivat huopatuotteitani tanssiin ja jossain vaiheessa toripäivää sidoin rekin kiinni myyntipöydän jalkaan, ettei rekki olisi tyrkylle omin päin lähetnyt. Koska teltaa ei ollut joutui tovin miettimään tuotteiden sijottelua. Toisaalta nyt oli myös alekorikin matkassa. 

Myyntipöytä valmistui ja ihmisiä keskipäivän aikaan kulki kiitettävästi torilla. Suomi-FIN  pipo päässä ei riittänyt armottoman auringon koitellessa vaan kaivoin sateenvarjon päivänvarjon tehtävään. Juomaa ja suolaista, jätskikioskilta sisäistä viilennystä. Onneksi sentään jokunen kauppakin syntyi ettei ihan turistimatkailuksi mennyt ja hieman sai kasvatettua Uuden lastensairaalan 2017 haaste pottiakin. Kiitos asiakkaille ja kiitos myös ihastelioille.

Vaik en harrastakkaan muiden myyntipöydästä ostamista, niin tuo kuvassa ollut pehmolammas, siis hänhän häikäilemättömästi tuijotti minua viereisestä myyntipöydästä, flirtti toimi ja Mää Mää lähti matkaani.

Satunnaisia torivierailioita iltapäivästä ja hekin vähenivät kuin muut torimyyjät, niin aloin pakkaamaan minäkin. Vaikka normaalisti paikalla ns. "kokorahalla" eli loppuun asti, niin nyt helle vei Heinosta voiton. Eväät nestehukkaa vastaan eivät olleet riittävät, kun ei ollut teltta suojana, joten kotiin päästyä tuorekurkunpalasia suolalla ja vettä ja vettä ja vielä vettä.

Eli sen päätöksen tein ettei enää ilman telttaa, satoi tai paistoi, joten peräkonttikirppikselle ei mutta ehkä lauantain toripäiviänä matkaan suuntani taasen Heinolan torille.